Welke activiteiten zijn er bij de NSO?

De Tamarijn biedt diverse vormen van vrijetijdsbesteding. Wij zorgen voor een gevarieerd en interessant aanbod aan activiteiten waarbij de belangrijkste ontwikkelingsgebieden worden aangesproken:

Huiswerkbegeleiding

Veel kinderen hebben behoefte aan ondersteuning bij het maken van hun huiswerk. Onder professionele begeleiding wordt het huiswerk gemaakt, gecontroleerd, worden vragen beantwoord en wordt de leerstof overhoord. Tevens wordt er ondersteuning geboden bij AVI-lezen, schrijven en bij het leren van spreekbeurten en boekbesprekingen. De huiswerkbegeleiding vindt plaats in kleine groepen zodat er persoonlijke aandacht is voor ieder kind.

Computercursussen (Nieuw!)

Bij de Tamarijn bieden we ook computercursussen aan waaronder: online safety, social media, word, excel, PowerPoint, introduction to internet, photoshop, illustrator, gaming en meer.

Sport & Spel

Bewegen is belangrijk en gezond. Wekelijks bieden we daarom een gevarieerd programma waar kinderen op een speelse, doelgerichte manier kennis maken met verschillende takken van sport. Door deze gezonde, geestelijke en lichamelijke ontspanning beoogt de opvang een gezonde bijdrage te leveren voor de kinderen.

In onze binnenruimte, multi-court & tennisbanen kunnen kinderen ‘s middags tennissen, tafeltennissen, voetballen, basketballen en deelnemen aan spelactiviteiten.

Tennis

Naast de afwisselende activiteiten die wij aanbieden is er tevens de mogelijkheid om tennislessen te volgen. Jongeren die de NSO niet bezoeken, kunnen hier tevens aan deelnemen.

Kunst

Kunst is een krachtig leermiddel. Kunst zorgt niet alleen voor goede motorische vaardigheden bij kinderen, maar ook dat ze zichzelf beter begrijpen en uiten. Het maken van kunst helpt kinderen een idee, ervaring, gevoel of fantasie uit te drukken. Wekelijks bieden we een gevarieerd programma aan en besteden veel aandacht aan knutselen, schilderen en tekenen. 

Muziek & Dans 

Onze binnenruimtes & podium bieden de ideale uitrusting voor dans, theater en muziek. Muziek en dans leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Het draagt bij aan taalontwikkeling, ritme, luisteren, gevoelens, creativiteit, concentratie en zelfverzekerdheid. Kinderen leren er niet alleen veel van, muziek ontspant en maakt ook vrolijk. In onze NSO zijn we daarom graag bezig met dans & muziek. Wekelijks dansen, zingen en maken wij muziek met de kinderen.

Pianolessen

De Tamarijn heeft een eigen pianoschool. Het is dus mogelijk om bij de Tamarijn pianolessen te volgen.

Theater 

Theater helpt kinderen om zichzelf te durven tonen. Door toneelstukjes te spelen werken kinderen spelenderwijs aan hun taalvaardigheid. En door een rol aan te nemen leren ze zich in een ander te verplaatsen en kunnen ze hun sociale vaardigheden verbeteren. Jaarlijks houden wij een kerst-/eindejaarsvoorstelling waarbij de kinderen laten zien wat zij zoal bij de opvang doen en leren op het gebied van kunst. 

Eten en drinken

Iets lekkers klaarmaken vinden kinderen altijd super gezellig. Het is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. We maken lekkere (en gezonde) traktaties en daarna kunnen de kinderen het lekker zelf opeten.

Ontdekken, techniek en proefjes

Proefjes doen, bouwen en lekker met de handen bezig zijn. Wie vindt dat nou niet leuk? In onze bouwhoek hebben we verschillende materialen, geschikt voor alle leeftijen, zoals duplo, knexx, treinrails, autobanen en een legotafel.

Natuur

Bij de NSO zijn de kinderen lekker veel buiten. Speuren, beestjes vangen en zaadjes planten zijn activiteiten die de kinderen altijd erg leuk vinden.

Spelen

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat kinderen lekker vrij met hun vriendjes kunnen spelen.

Binnen hebben we een bouwboek, speelhoek, (met poppen, keukentje, auto’s etc) en poppenhoek en buiten hebben we een eigen speeltuin en speelhuisjes.