Kunst & cultuur

Omdat kunst & cultuur een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen, bieden wij wekelijks een gevarieerd programma. Onze binnenruimtes & podium bieden de ideale uitrusting voor dans, theater en muziek.

Muziek & Dans

Muziek en dans leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van uw kind. Het draagt bij aan taalontwikkeling, ritme, luisteren, gevoelens, creativiteit, concentratie en zelfverzekerdheid. Je kind leert er niet alleen veel van, muziek ontspant en maakt ook vrolijk. In onze NSO zijn we daarom graag bezig met dans & muziek. Wekelijks dansen, zingen en maken wij muziek met de kinderen. Tevens is er de bij Tamarijn de mogelijkheid om pianolessen te volgen.

Theater

Theater helpt kinderen om zichzelf te durven tonen. Door toneelstukjes te spelen werken kinderen spelenderwijs aan hun taalvaardigheid. En door een rol aan te nemen leren ze zich in een ander te verplaatsen en kunnen ze hun sociale vaardigheden verbeteren.

Jaarlijks houden wij een kerst- en eindejaarsvoorstelling waarbij de kinderen laten zien wat zij zoal bij de opvang doen en leren op het gebied van kunst en cultuur.

Kunst

Kunst is een krachtig leermiddel. Kunst zorgt niet alleen voor goede motorische vaardigheden bij kinderen, maar ook dat ze zichzelf beter begrijpen en uiten. Het maken van kunst helpt kinderen een idee, ervaring, gevoel of fantasie uit te drukken. Bij de Tamarijn besteden wij daarom veel aandacht aan knutselen, schilderen, tekenen en beeldhouwen.