Welkom

Welkom bij NSO de Tamarijn!

NSO de Tamarijn biedt Naschoolse opvang & Naschoolse activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

In een veilige en vertrouwde omgeving kunnen kinderen na school gezellig met hun vriendjes en vriendinnetjes spelen, deelnemen aan afwisselende groepsactiviteiten of onder begeleiding hun huiswerk maken.

De Tamarijn beschikt over ruime binnen- en buitenruimtes, een speeltuin, een multi-court, een podium voor theater, dans en muziek, 2 tennisbanen en een pianoschool. Met grote ruimtes binnen en buiten geven we kinderen letterlijk de ruimte om zichzelf te zijn. Zo kunnen kinderen rustig aan hun huiswerk werken, een boekje lezen, zich even terug trekken en iets voor zich zelf doen, lekker met vriendjes binnen of buiten spelen, sporten of deelnemen aan diverse activiteiten of clubjes.

Locatie

Onze naschoolse opvang bevindt zich in de buurt Mahaai en heeft een centrale ligging ten opzichte van de basisscholen in de buurt. De Johan van Walbeeckshool, de Römerschool en de Vigdis Jonckheer Mensing College liggen vlak in de buurt.

Groepen

De kinderen zijn verdeeld in 3 groepen: Groep 1 en 2 (de kleuters), groepen 3 – 5 en groepen 6 – 8.

Kwaliteit

NSO de Tamarijn streeft ernaar om op alle vlakken kwalitatief goede en verantwoorde opvang te bieden in een huiselijke/familie sfeer. De opvoeding die u uw kind thuis geeft, zetten wij voort op de dagen dat uw kind opvang heeft. U kunt uw kind dus met een gerust hart aan ons toevertrouwen.

Missie

Wij zorgen er voor dat de kinderen een leuke en leerzame tijd bij ons hebben en dat zij graag naar ons toe komen. Er worden vele activiteiten met de kinderen ondernomen die hen stimuleert om hun eigen talenten en vaardigheden te kunnen ontwikkelingen. Wij vinden het erg belangrijk dat de omgeving voldoende uitdaging biedt, maar tegelijkertijd ook veiligheid. Wij hechten bij ons op de opvang veel waarde aan de educatie (opvoeding, vorming en onderwijs) van het kind en vinden het belangrijk dat de kinderen plezierig en respectvol met elkaar omgaan.

Contact ouders

Wij zijn van mening dat er door samenwerking en open communicatie met ouders een optimale afstemming kan plaatsvinden over de opvoeding en ontwikkeling van de kinderen. Met behulp van de ouders streven wij ernaar de kwaliteit van de opvang voortdurend te verbeteren, zodat wij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkelingskansen van elk kind. Jaarlijks organiseren wij leuke familie evenementen waarbij we de ouders in de gelegenheid stellen om ons en elkaar beter te leren kennen.

Openingstijden

De NSO is gedurende de schoolweken geopend van maandag t/m vrijdag van 12.15 – 17.30 uur. Mogelijkheid voor verlenging is eventueel mogelijk (tegen een extra vergoeding).

Schoolvakanties

In ons Jaarkalender vindt u een overzicht van de dagen dat wij open en gesloten zijn. Gedurende de schoolvakanties dat wij volgens ons jaarkalender open zijn, bieden wij vakantieopvang aan met leuke en gevarieerde vakantie-activiteiten en uitstapjes.

Eten en bewegen

Op de opvang hechten wij veel waarde aan gezonde en verantwoorde voeding voor uw kind. Op de opvang serveren wij heerlijke warme verse maaltijden. Uiteraard houden wij rekening met speciale voedingswensen, op grond van een allergie of geloofsovertuiging. Wij zorgen voor vaste eet- en drinkmomenten, gezonde tussendoortjes en wij stimuleren water drinken. Naast het aanleren van gezonde voedingsgewoonten richten wij ons tevens op voldoende beweging en tafelmanieren. 

Ophaal service 

Wij verzorgen dagelijks kosteloos een ophaal service voor kinderen van de Johan van Walbeeckschool en de Römerschool. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor vervoer van andere scholen.

Rondleiding

Wilt u met ons een afspraak maken voor een rondleiding en kennismaking? Neem dan graag contact met ons. 

Huiswerkbegeleiding

Veel kinderen hebben behoefte aan ondersteuning bij het maken van hun huiswerk. Onder begeleiding wordt het huiswerk gemaakt, gecontroleerd, worden vragen beantwoord en wordt de leerstof overhoord. Tevens wordt er ondersteuning geboden bij AVI-lezen, schrijven en bij het leren van spreekbeurten en boekbesprekingen. De huiswerkbegeleiding vindt plaats in kleine groepen zodat er persoonlijke aandacht is voor ieder kind.

Sport & Spel

Omdat wij sport en spel essentieel vinden voor de ontwikkeling van kinderen, bieden wij wekelijks een gevarieerd programma. Kinderen maken op een speelse, doelgerichte manier kennis met verschillende takken van sport en spel. Door deze gezonde, geestelijke en lichamelijke ontspanning beoogt de opvang een gezonde bijdrage te leveren voor de kinderen.

In onze binnenruimte, multi-court & tennisbanen kunnen kinderen ‘s middags tennissen, voetballen, basketballen en deelnemen aan spelactiviteiten.

Naast de afwisselende activiteiten die wij aanbieden is er tevens de mogelijkheid om tennislessen te volgen. Jongeren die de NSO niet bezoeken, kunnen hier tevens aan deelnemen.

Kunst & cultuur

Omdat kunst & cultuur een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen, bieden wij wekelijks een gevarieerd programma. Onze binnenruimtes & podium bieden de ideale uitrusting voor dans, theater en muziek.

Muziek & Dans

Muziek en dans leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van uw kind. Het draagt bij aan taalontwikkeling, ritme, luisteren, gevoelens, creativiteit, concentratie en zelfverzekerdheid. Je kind leert er niet alleen veel van, muziek ontspant en maakt ook vrolijk. In onze NSO zijn we daarom graag bezig met dans & muziek. Wekelijks dansen, zingen en maken wij muziek met de kinderen. Tevens is er de bij Tamarijn de mogelijkheid om pianolessen te volgen.

Theater

Theater helpt kinderen om zichzelf te durven tonen. Door toneelstukjes te spelen werken kinderen spelenderwijs aan hun taalvaardigheid. En door een rol aan te nemen leren ze zich in een ander te verplaatsen en kunnen ze hun sociale vaardigheden verbeteren.

Jaarlijks houden wij een kerst- en eindejaarsvoorstelling waarbij de kinderen laten zien wat zij zoal bij de opvang doen en leren op het gebied van kunst en cultuur.

Kunst

Kunst is een krachtig leermiddel. Kunst zorgt niet alleen voor goede motorische vaardigheden bij kinderen, maar ook dat ze zichzelf beter begrijpen en uiten. Het maken van kunst helpt kinderen een idee, ervaring, gevoel of fantasie uit te drukken. Bij de Tamarijn besteden wij daarom veel aandacht aan knutselen, schilderen, tekenen en beeldhouwen.

Ons team

In 2009 is Kinderopvang de Tamarijn opgericht met als doel een opvang te creëren waarbij wij tegemoet komen aan de vragen van de ouders die wegens hun werksituatie of leefomstandigheden behoefte hebben aan naschoolse opvang. Als oprichtster en eigenaresse van Kinderopvang de Tamarijn ben ik natuurlijk verantwoordelijk voor de gehele gang van zaken binnen onze opvang. Daarnaast ben ik dagelijks op de groepen te vinden waarbij ik ook als groepsleidster actief ben. Heerlijk om te doen en het zorgt ervoor dat ik altijd een actueel beeld heb van wat er bij de kinderen en ouders speelt. Om aan de verschillende behoeftes van de kinderen te voldoen hebben wij medewerkers met verschillende expertises. Ons team bestaat uit een vaste groep medewerkers die goed zijn opgeleid en die de kinderen op een gezellige en professionele wijze begeleiden en verzorgen. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties dan horen wij graag van u.

Met vriendelijke groeten,

Madelon Segnini-Kassenaar